Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Advies en begeleiding voor onderwijsorganisaties

Onderwijs is één van de belangrijkste onderdelen van onze maatschappij. Als schoolleider wil je niets liever dan het beste onderwijs bieden vanuit een duidelijke visie. In de waan van de dag kom je daar echter niet altijd aan toe en worden knelpunten moeilijk duidelijk. Ik bied ondersteuning bij het maken van strategische keuzes, het voeren van het goede gesprek en het (anders) inrichten van je organisatiestructuur. Zo creëren we samen een klimaat waarin leerling en leraar floreren.

Alma-Consult-Home-pagina

Alma Consultancy

Vanuit mijn kennis van onderwijs en veranderprocessen help ik je patronen te doorbreken en een nieuwe weg in te slaan. Ik ontwar complexe zaken en maak hiervan een overzichtelijk en verbonden geheel. Samen met jou als schoolleider zorg ik voor meer professionele ontwikkeling en samenwerking binnen je organisatie.

Sterk professioneel handelen, gezamenlijke verantwoordelijkheid met bijbehorende bevoegdheid en je school een teamgerichte organisatie? Ik help je dat te realiseren door middel van de volgende diensten:

Teamgerichte Arbeidsorganisatie

De leerling staat op nummer één op elke school. Toch zijn er nog altijd organisaties waar de slordigheden in de organisatiestructuur zowel leerling als docent belemmeren. De organisatiestructuur tegen het licht houden en waar nodig veranderen, draagt bij aan de kwaliteit, wendbaarheid en werkplezier binnen de school. Als opgeleide adviseur “Teamgerichte Arbeidsorganisatie” (TAO) help ik de scholen hun organisatie zo in te richten dat het de leerling en de leraar dient.

Strategie en Beleid

Het proces dient de mens, en niet andersom. Ik ondersteun je in het vormen van een duidelijke strategie voor je school. Zodat je kunt sturen vanuit betekenis en het beste onderwijs kunt bieden. Mijn ervaring ligt onder andere op het gebied van strategie- en beleidsontwikkeling, missie-, visie- en identiteitstrajecten. Gecompliceerde thema’s maak ik overzichtelijk, zodat jouw onderwijsorganisatie sterker wordt.

Schoolplan begeleiding

Een plan is slechts zo goed als de uitwerking ervan. Om tot een succesvolle uitwerking te komen, vormen draagkracht en draagvlak de basis.Tijdens het traject ben ik scherp op eigenaarschap en betrokkenheid van eenieder. Ik begeleid jou en je team om tot een gezamenlijk opgesteld en overzichtelijk schoolplan te komen, waarbij er congruentie is tussen jullie onderwijsvisie en de inhoud van het plan.

A3-Methodiek

Onderwijs is mensenwerk! De A3-methodiek zorgt voor meer bezieling, focus en minder papierwerk. Het is een benadering om beleid en uitvoering op een inzichtelijke wijze met elkaar te verbinden, zowel horizontaal als verticaal.

Over Mij

Al jaren ben ik actief betrokken bij het onderwijs; als leerkracht, schoolleider, toezichthouder, onderwijskundige, consultant en ouder. Deze verschillende rollen hebben mijn kijk op het onderwijs gevormd. In alles wat ik doe, laat ik mij leiden door mijn waarden integriteit, authenticiteit, eerlijkheid en een 'Clear is kind'- mentaliteit. Het zijn de woorden van onderzoekster Brené Brown over authentiek leiderschap die de rode draad vormen in mijn handelen. Duidelijk communiceren en kwetsbaar opstellen zijn zo veel vriendelijker én doeltreffender dan zwijgen.

Alma-Krivdic-Alma-Consultancy

Wat zeggen andere over Alma Consultancy